Begrebet PC er efterhånden rimelig vidt. Det kan være alt fra en standard arbejdscomputer til en højkvalitets gaming computer. Lige meget hvad en computer indebærer for dig, kan den være sværd at undvære. Hvis du bruger den til arbejde, kan det sådan set være umulig at udføre sit arbejde uden. Hvis du bruger den til gaming, kan hverdagen virke yderst kedelig og langtrukkent uden, og du kan blive lidt afskåret fra dine venner, du spiller med. Hvis du ender med at mangle en computer af den ene eller anden grund, gælder det derfor om at skaffe en ny asap.

Inden du køber computeren

  • Lav et budget for, hvilken computer, du har råd til. Gå dog ikke alt for meget ned i pris, så du ender med en computer, der ikke kan klare de aktiviteter, du har behov for den kan håndtere. Hvis du f.eks. mangler en computer til, når du flytter ud, kan du få økonomisk assistance via lån som 18-årig. Hvis du skal have fat i en computer med alskens funktioner og høj kvalitet (og dermed høj prisklasse), kan du også skaffe penge til computeren her: consumerloans.dk/kassekredit-laan/.
  • Kig væk fra mærket og kig i stedet på egenskaberne. Lige som ved så mange andre ting er mærket ikke lige så vigtigt som kvaliteterne ved maskinen. Hvis du er Apple-fan, men finder en HP, der er bedre, så vælg HP’en.
  • Tænk over, hvad du kommer til at bruge computeren til og kig efter de egenskaber i computeren. Hvis du f.eks. kommer til at bruge den til at køre krævende programmer til studiet, så kig b.la. efter høj RAM.
  • Der er ingen grund til at købe en computer med max i alle egenskaber. Hellere tættere på minimum end maksimum i kunnen, det er billigere.
Når du skal købe ny computer – tjek disse tips